lördag 12 april 2008

Sagan om Ninndill & Kadojkan

Vi kanske borde ta och presentera oss. Visa att vi är väluppfostrade och inte som Kadojkans pappa brukar säga "klumpigt vaggade"....

Ninndill och Kadojkan träffades en tidig morgon i Uppsala. Närmare bestämt i föreläsningssalen B8 på BMC. De hade båda två av någon anledning fått för sig att det här med att bli apotekare var en bra idé. Den morgonen i B8 befann sig Ninndill cirka 7 mil hemifrån, medan Kadojkan gjort en resa på närmare 70 mil


Nu kom det sig så att de blivande vännerna råkade hamna i samma basgrupp, vilket för övrigt är enda gången under den 5 år långa utbildningen som de två vännerna hamnade i samma grupp. Detta till följd av att samtliga kursansvariga var begåvade med en sådan fantastik fantasi att de i fortsättningen delade in grupperna
efter klasslistan, varpå Ninndill och Kadojkan, vars efternamn börjar på helt olika bokstäver, inte ens var i närheten av att hamna i samma grupp igen.

Som tur är för Ninndill och Kadojkan hade den ansvarige för basgruppsindelningen tilldelats en över genomsnittet stort mått av fantasi.

De två vännerna Ninndill och Kadojkan var sedan dess trogna vänner genom hela utbildningen. Och faktum är att de var de enda från sin basgrupp som faktiskt tog examen med sin klass 5 år senare.

Idag är de båda apotekare och anser att det faktiskt var en riktigt bra idé det där med att bli apotekare. De har båda åkt tillbaka de 7 respektive 70 milen men är fortfarande lika bra vänner. Ibland funkar det med distansförhållande.

Kadojkan spenderar dagarna med att åka land och rike runt... eller i alla fall sydöstra Sverige runt. Man skulle kunna säga att hon säljer gräs. För det får hon en massa pengar och glada kunder! Kvällarna spenderar hon bland annat med att klä ut sig i glittriga kläder och lösögonfransar. För övrigt tycker Kadojkan att det är roligt att köpa saker. En av hennes favoritsysselsättningar är att motionera Visakortet. Hennes största bragd är att hon har impulsköpt en ugn.

Ninndill åker varje dag genom den stora staden till ett kontor med en dator och pärmar i långa rader. Telefonen ringer, mejlen plingar till och folk frågar henne frågor hela dagarna. Händer att hon frågar en och annan också. För detta får hon en massa pengar och glada arbetskamrater. Myndigheterna blir också glada. När klockan blivit "dags att gå hem" tar Ninndill rundan via spinningcykeln, step up brädan eller något annat kul som hon inte provat tidigare. Tiden som blir över leker hon med läkare, hästar, familjen och en och annan kladdkaka.

Det här var sagan om de två vännerna Ninndill & Kadojkan. Sagan fortsätter nu på på andra sidan Atlanten. Följ våra vänners resa längs de nordamerikanska vägarna...

Inga kommentarer: