torsdag 3 juli 2008

Det blir en dag på stranden...

Jacksonville, FL - Amelia Island, FL - Savannah, GA

Så var dagen äntligen här när vi fick känna att det är sommar på riktigt och åka till stranden. Och vilken plats passar väl bättre än Florida för en stranddag? Därför bagav vi oss till till Amelia Island i nordöstra Florida och hittade bland husen en Allmän parkering och nedgång till stranden. Det första som mötte oss var små avspärrade högar. När vi gick närmre förstod bi att det var skyddade bon för havssköldpaddornas ägg. Under de timmar som vi låg på stranden var det tyvärr ingen som kläcktes och kravlade sig ner till vattnet.



Ninndill & Kadojkan har sällan långt till barnasinnet, men idag var vi cirka 4 år när vi fick leka bland vågorna. Efter dagen går numer Ninndill under den passande benämningen "räkan", medan Kadojkan var förutseende nog att smörja in sig ordentligt innan. Men efter en tur och botanisering på ett amerikanskt apotek hittade vi bot i form av aloeveragel med lidokain. Ninndill rapporterer att det funkar och börjar nu bli mer pepparkaka än räka.

Efter stranden återsåg vi en gammal bekant: Interstate 95, vår trogna vän från New England, som idag tog oss norrut mot Savannah, Georgia. I Savannah har vi brutit vår motellmönster och tagit in på ett vandrarhem inne i Histortic District (gamla stan/centrum). Vårt första uppdrag i Savannag var att hitta en tvättomat, eftersom våra tvättpåsar invaderat för stor del av våra väskor. Det böev nästan rent och nästan torrt. Close enough for on the road!

Efter tvätten tog vi oss ner till strandpromenaden, där Kadojkan såg en fin skylt ungefär ett kvarter från de största turistfällorna. Skylten visade sig tillhöra en restautrang med en meny som lät lockande vi en närmare titt. När maten väl kommit framför oss och första tuggan nådde smaklökarna insåg vi att vi kommit helt rätt. Helt klart godaste maten hittills på resan. Inte en friterad pommes frites så långt ögat nådde. Kadojkan åt en kycklinglasagne med svamp spenat och flera ostar. Ninndill njöt av lamkotlett och vitlöksrik risotto med tryffel. Efter dessa undeverk bestälde vi in en chokladmousse som spelade i en helt egen liga.


Här kan ni läsa mer om vårt favoritställe i Savannah: http://www.bmatthewseatery.com/

Mycket nöjda förväntansfulle ska vi nu sova och ladda inför morgondagens Independence Day!

Här kan ni kika på fler bilder från dagen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

En dag på playan låter fint. Hälsa "Bubba Shrimp" ;-)

Anonym sa...

Vilka fina vattendjur :=)

/J