tisdag 24 juni 2008

Bilen bilen bilen

Huron, Ohio - Indiana (IN) - White Pigeon, Michigan (MI) - Indiana - Chicago, Illinois (IL)

Efter en springtur i morse begav vi oss från Huron, OH med siktet inställt på att detta skulle bli en transportdag. Dagens mål, Chicago, låg cirka 300 miles och 3 delstater bort.

Vi följde I-90 västerut och nådde ganska snart statsgränsen till Indiana, vars skylt tillkännagav något om att Indiana var USAs genomfartsstat. Något som för vår del stämde alldeles på pricken. I-90 passerar genom Indiana väldigt nära Michigans södra gräns. När vi ända var i närheten tyckte vi att vi lika väl kunde samla på oss en delstat till, så vi körde av från stora motorvägen för att äta lunch i den lilla staden White Pigeon, MI.


Vem hade kunnat ana det, men i White Pigeon hittade vi slutligen fibern! Vi åt en riktigt god sopp-och-salads-buffet på den lilla dinern Pigeon Inn. Supergott! Och äntligen fick Ninndill sina minimorötter som hon tjatat om i ett flera dagar. Så, om ni någon gång har vägarna förbi I-90 i Indiana och börjar känna er lite hungriga kan vi varmt rekommendera en avstickare till denna lilla stad strax norr om Michigangränsen.

Efter lunch fortsatte vi västerut på I-90 och nådde Chicago och Illinois framåt eftermiddagen. I samma veva passerade vi en tidzon, så vi "vann" en extra timme!

Vi hittade ett bra motell till bra pris och tänkte bege oss mot Wrigley Stadium för att titta på basebolllaget Chicago Cubs spela hemma mot Baltimore. Tyvärr var det ganska många som hade tänkt exakt samma tanke. I takt med de ökande bilköerna och det fallande blodsockret blev stämningen i bilen allt sämre och sämre, så efter över 2 timmar i bilkö och 1 timmes letande av parkering gav vi upp och tänkte istället åka och äta middag. Efter allt omkringsnurrande i kvarteren för att hitta parkeringsplats var vi helt vilse och åkte helt enkelt mot det håll som vår kompass tyckte var söderut (där vårt motell ligger). Söderut ledde oss dock rakt igenom Chicago downtown. Kanske inte så praktiskt.

Mitt i stan hittade Kadojkans näringstörstande och selektiva hjärna en "drive through"-skylt. Sagt och gjort, 10 minuter senare var vi på väg mot motellet och på mycket humör med en påse full med mat och dricka. Vi insåg att det fanns fullt med drive-in restauranger i centrala downtown. Något udda placering, men mycket praktiskt just idag!

Väl hemma såg vi på TV att "The Cubs" låg under mot Baltimore och vi hade lite svårt att inte känna i alla fall lite skadeglädje...

PS. En av våra medresenärer i bilköerna var nog lite kissnödig och fick sin chaufför att stanna på vägrenen vid en Baja-Maja vid ett av vägarbeterna...


Klicka här för att se fler bilder från idag!

Inga kommentarer: