onsdag 25 juni 2008

The Windy City

Chicago, IL


Denna onsdag tog vi oss an Chicago! Bilen tog oss till tågstationen och tåget tog oss in till stan. Vi insåg att vårt motell låg ganska så långt från stan.

Vi började på högsta nivån - nämligen Sears Tower (och JA, det är samma "Sears" som i affärskedjan "Sears"). Det 442 meter höga huset var vid färdigställandet 1973 världens högsta byggnad. Numer har dock den titeln gått i arv till andra byggnader... Om man nu inte räknar Sears Towers TV-antenner. Och de verkar vara ganska viktiga! Vi fick hur som helst en fin överblick av stan i fyra vädersträck. Man skulle kunna dra slutsatsen att Chicago är en STOR stad. Tyvärr visade sig staden inte från sin bästa sida, nämligen regn och mulet. Det vädret försvann dock frammåt lunch och senare på dagen har det varit väldigt fuktigt och varmt.
Mer information om Sears Tower finns här:

Vi gick sedan vidare mot Millenum Park och hittade en stor böna i silver (Ninndill tyckte att det mer likande en jättetrombocyt). Den var väldigt fin och mångs roliga bilder blev det.

Vi följde vattnet norrut och kom till Chicagos Navy Pier. Detta är marinens gamla pir och övningsområde som för ett par år sedan gjordes om till nöjespark.

På eftermiddagen gick vi längs Magnificent Mile - det är den stora (fancy) shoppinggatan och vi värmde upp lite inför de stora affärerna i New York. Vi hittade bland annat en 5-våningarns Nike Store och en fantastiskt Apple Store med en massa roliga saker. Ju fler affärer vi gick in i desto bättre tycker vi om vår dollarkurs!
Klicka här för att se fler bilder från dagen

1 kommentar:

Unknown sa...

hejsan gosar,
ser ut som att ni har det bra pa er "lilla" resa... hur gar det med blodsockret? :) o bensinkonsumtionen? oj nej det far man inte fraga manniskor pa andra sidan havet (bor just nu med en urinvanare fran "bigger is always better"..)
hoppas resan fortsatter i samma harliga stil!!!!!
jattekramar o ses hemma i sverige