söndag 29 juni 2008

We just put Sir Isaac Newton in the driver's seat

Huntsville, AL - Aniston, AL


Efter en liten frukost och en 2 minuters bilfärd kom vi till US Space & Rocket Center i Huntsville, AL. Vi möttes på parkeringen av en STOR raket och temat fortsatte även inne på muséet. Vi blev mest imponerade av den gigantiska kopian (i naturlig storlek) av Saturn V-raketen. Saturn V användes under Apolloprojektet och tog där bland annat Neil Armstrong till månen.



I övrigt tyckte vi nog att muséet kändes lite dåligt uppdaterat. De senaste tillskotten i samlingarna var minst 10 år gamla. Det fanns ingenting om ISS (International Space Station) och endast minimalt om rymdfärjan.


US Space & Rocket Center är även hemvist för Space Camp, vilket är ett läger där barn och ungdomar kan delta och lära sig mer om rymden och rymdprogrammet. De får bland annat prova på hur det är att arbeta i vattenbassänger med rymddräkter på och delta i simuleringar av rymdfärder.


Efter ett par timmar på muséet drog vi vidare österut mot Georgia. Hela eftermiddagen har vi varit förföljda av ett åskoväder, som jagat oss i bakhasorna. Till slut kom det i fatt oss, och i stället för att köra vidare i regnet, slog vi läger i staden Aniston, AL, några mil från statsgränsen.


Och om ni undrar hur vi bor, så ser alla motellrum exakt likadana ut. Just denna bild är från motellet för dagen och det fick vi för $46 inklusive frukost och bredbandsuppkoppling. Det motsvarar ca 270 kr.


Fler bilder hittar du här

2 kommentarer:

T o M sa...

Hej, Farmor Kerstin tackar sååå mycket för vykort - flera stycken, ju. Fräckt att se filmsekvensen från Route 66 häromdagen. KraM&T

Anonym sa...

jag hoppas att du köpte 4 pizzahattar för kommande uppträdanden......