torsdag 19 juni 2008

On top of the world

Cornwall, Ontario (Canada) - Toronto, Ontario (Canada)

Vi lämnade i morse ett regnit Cornwall för att bege oss västerut mot Toronto. Färden gick längs med väg 401 - En väg som utan problem skulle kvalificera sig in på 10-i-toplistan över världen tråkigaste vägar. Mil efter mil med spikrak tvåfilig motorväg.

Vi anlände till Toronto tidigt på eftermiddagen och valde (återigen) motell med hjälp av vår kupongkatalog. Vi valde att bo lite billigare och i stället inte mitt i stan. Hotellet ligger mitt i ett företagsområde i förorten York.

Vi tog med hjälp av springskorna oss en tur i ett mycket gulligt villaområde. Efter att vi slutligen kommit tillbaka till hotellet efter att ha sprungit en aning vilse, var det dags att ta itu med kvällen.

Vi tog tunnelbanan in till Downtown, lyckades lite bättre än i Boston med middagsjakten och begav oss sedan strax före skymningen till CN Tower.


CN Tower är världen högsta fristående byggnad. De har ett en utsiktsplats och en snurrande restaurang på 342 meter. Cirka 100 meter högre upp på 447 meter ligger den så kallade Sky poden. Med tanke på tidpunkten på året och tiden på dygnet var det ingen kö, så vi tågade rätt fram och köpte självklart biljetter som även omfattade Sky pod-våningen. Utsikten uppifrån 447 meters höjd var helt makalös. Man kan se ända till Niagarafallen vid fint väder. Vi njöt av Toronto i skymning och By Night.
Vi kommer att bo kvar på vårt fina hotell en natt till och även spendera hela morgondagen i Toronto.

Klicka här för att se fler bilder från idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej roadtrippers!
Kul att se att det går bra för er! Hoppas nu bara att ni blir insläppta i USA igen...

Glad midsommar från Sveriget!
Kram Katarina

Ninndill sa...

Det hoppas vi också att vi blir!

Kram Ninndill & Kadojkan