måndag 16 juni 2008

Stora hus och gamla byggnader

Newport, RI - Boston, MA


Innan vi körde ifrån Newport tog vi en runda med bilen längs kusten. Där ligger alla stora hus, det ena större än det andra. Alla hade minst 4 trädgårdmästare som fixade för fullt innan familjerna kommer dit för att spendera ett par veckor under sommaren. Många av husen var till salu, ett tecken på högre räntor och konstiga bolån i detta landet. Vi funderade på att gå in och lägga ett bud men orkade inte....

Thunderbirden kördes norrut och fortare än vi trodde var vi på ringvägen runt Bostan. Återigen hade vi hjälp av kuponghäftet att hitta ett billigt ställe att bo på. Vi tog tipset att bo utanför staden och ta sig in med T-banan. Det var mycket lätt och vi kan bara tipsa vidare om samma sak. Vi hade dock lite problem att lista ut hur biljettautomaterna funkade, men med lite hjälp från en snäll farbror lyckades vi.

Vi spenderade eftermidagen och kvällen i Boston. Vi gick och gick, gick lite fel och kom rätt igen. Staden var mysig, blandade nya fina blanka hus och gamla renoverade. När fötterna var trötta satt vi i hamnen en stund och vilade, det behövdes. Vi blev lite ledsna att New England Aquarium stängde precis när vi kom, så vi fick inte klappa några pingviner. Istället gick vi och såg 3D-filmen "Deep Sea" på IMAX-teatern. De snygga 3D-glasögonen var självklart obligatoriska. Tanken vi fick med oss från filmen var "Många konstiga saker bor i våra hav!"

Vår eftermiddag inkluderade också lite obligatorisk turistsightseeing, däribland Trinity Church, John Hancock Tower, China town, Boston Common & Public Garden.

Det enda konstiga var att vi hade svårt att hitta någonstans att äta på kvällen. Det var bara fancy restauranger eller 7-eleven. Inget för oss där emellan.
Bra är däremot att jet-lagen börjar ge med sig.


Klicka här för att se alla våra foton från idag!

Inga kommentarer: