fredag 27 juni 2008

Louis and Caspian

Litchfield, IL - St Louis, MO - Calvert City, KY


I morse lämnade vi Litchfield och Route 66 för att via I-55 ta oss ner till St Louis, Missouri. Staden ligger vid Mississippifloden, som också utgör gränsen mellan Illinois och Missouri. St Louis anses vara "The gateway to the west" och 1965 byggdes den så kallade "Gateway Arch" på Mississippiflodens västra strand. The Gateway Arch är en otroligt vacker 192 meter hög båge som symboliserar porten till västern.

Kadojkan hade hört talas om Gateway Arch och ville gärna se den. Efter ett tips från gårdagskvällens restauranginnehavare hade vi fått reda på att man även kunde åka upp i dem om man, som hon uttryckte det, inte har klaustrofobi vill säga.

Vi fortsatte på vårt tema med att åka upp i saker och sagt och gjort, så även i St Louis. Med anledning av bågens något annorlunda utformning, funkar det inte att använda sig av vanliga hissar. Istället använder man sig av något som skulle kunna liknas vid en hybrid mellan en hiss, spårvagn och pariserhjul. Man åker i en liten bubbla med (knappt) plats för 5 personer. Och som sagt, det där med klaustrofobi var ingen överdrift...

Efter besöket uppe i Gateway Arch tog vi en promenad i downtown innan vi åkte tillbaka in i Illinois och vidare mot Kentucky.

Innan vi åkte till USA hade vi ett par saker som vi tänkte att vi inte fick missa medan vi var här. En av dem var att titta på drive-in bio. Vi ville veta om det är precis som i high school filmerna. Med hjälp av websiten http://www.drive-ins.com/ kan man söka efter drive-in biografer i hela USA. Vi hade hittade en i Calvert City i Kentucky. Således slog vi läger för natten i detta lilla samhälle och spenderade kvällen i bilen, med radion inställd på FM 88,3 MHz och tittade på Narnia - Prince Caspian.

Och som svar på frågan om det är precis som i High School-filmerna, så JA, det är det! Precis som i filmerna!

Nu finns det bilder att titta på här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte bion verkade rolig. Hissen så hemsk ut, den vill jag inte åka.
Var det nån som tutade under filmen? Det hade jag nog gjort.
/J

Ninndill sa...

Nix, ingen som tutade, men några som åkte iväg mitt i...

Lite svårt att smyga ut från en film när man måste ta med sig sin 1,5 tons tunga pick-up med strålkastarlysen och brummande fyrhjulsdrift :)

/N&K