lördag 28 juni 2008

Sweet home Alabama

Calvert City, KY - Nashville, TN - Huntsville, AL

I morse var vi lite trötta efter gårdagens stora andträngningen med att titta på drive-in bio. Därför blev det helt enkelt sovmorgon. Skönt! Vi checkade ut 10:59 (vi var tvugna att lämna rummet kl 11:00) och begav oss söderut längs med I-24 mot Nashville, Tennessee.

Nashville är countrymusikens hemvist och på väg in mot stan var vi därför helt enkelt tvugna att lyssna på AM 650 Hz - WSM, som är "Världens längst pågående radioshow" och som sänts i över 75 år.

Efter lunch tog vi oss en titt på Country Music Hall of Fame & Museum, vars hus är byggt för att likna ett pianos vita och svarta tangenter.

Vi gick en sväng i downtown, bland annat förbi Ryman Auditorium, ett mytomspunnet konserthus där många stora stjärnor har uppträtt. Huvudgatan i centrala Nashville kantas av hundratals countryklubbar, vilka alla verkar erbjuda livemusik i countryformat i stort sett dygnet runt.

Eftersom musikgenren för dagen inte tillhör varkän Ninndills eller Kadojkans favorit, blev besöket i Nashville inte så långt och vi begav oss därför vidare längs med I-65 mot Huntsville, Alabama, där vi nu slagit läger för natten.

Vägen in mot Huntsville gick längs med US Hwy 72, en väg som under nästan 3 mil kantas av motell, snabbmatställen och stormarknader som ligger vägg i vägg med varandra. Dagens motellval baserades på att Kadojkan sett en TV-serie där de åt på ett ställe som hette Olive Garden. Vi hittade ett Olive Garden och tog således motellet som låg tvärs över gatan!

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att maten var riktigt god, men att hur mycket de än försöker så så ligger inte Italien i Huntsville! Som exempel serverades vitlöksbröd i form av korvbröd med smör och vitlökskrydda ovanpå.

Middagen på Olive Garden är den dyraste hittills, och då fick vi en 3-rätters med vin inklusive dricks för ca 360 kr. För oss båda två! Sa vi att vi älskar vår dollarkurs?

Kolla in de coola bilderna från idag här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var det värsta jag hört i brödväg.....
Men jag håller med om att det helt perfekt med en tur till USA nu, kul att unna sig utan att det svider för mycket!

Saknar dig! Vill sjunga snart...

Ninndill sa...

Japp brödet var roligt. Tur att servitören inte förstod svenska och fattade vad vi skrattade åt.

Men maten var i alla fall suverän. Kan varmt rekommendera Olive Garden när man tröttnat på alla andra kedjor, typ McDonalds, Dairy Queen, Wendy's, KFC, Burger King och Taco Bell mm

/Ninndill

Anonym sa...

Jag tycker pianohuset var fint.
Har tittat på gps'er idag. Det finns jättemånga olika!
Ska fundera ut en som jag önskar mig från usa...